HTML

Utolsó kommentek

Kristálycsarnok - Migthy Empires kampány - Bevezető

2008.10.08. 14:21 _bala_

A Kristálycsarnok belekezdett egy jó kis Mighty Empires kampányba 8-10 fővel, amin szerencsére el tudtam indulni a Lizardmen seregemmel. Hogy a választásom jó volt-e, azt nem tudom, bizonyos tekintetben jó, ámde sokban nem jó. Miért is?

Nos, a többiek seregei jelenleg a következőkből állnak: 3 Káosz Démon, 1 Vámpír, 1 Dark Elf, 1 High Elf és velem együtt két Lizardmen. A liziken kívül csupa egy éven belül megjelent seregkönyv, nem beszélve a köz által elismerten irreálisan tápos Démon seregről. Szerencsétlenségemre eddigi két csatámat ezek ellen a tápförmedvények ellen kellett megvívnom, és azt látom, hogy ha egy átlagos kockajárást veszünk alapul, akkor apait-anyait beleadva Lizikkel egy döntetlen lehet kihozni 1000-1200 pont környékén. Aki állításomat szeretné megcáfolni, annak állok elébe, kérek (vagy proxizok) egy Démon sereget, és bármikor elverem a Lizardokat velük. De nagy valószínűséggel minden fajt, bárki is játsszon velük.

És komolyan gondolom, várom a kihívásokat.

Azért választottam mégis a kedvenc fajomat, mert szeretném csínyját-bínját kitapasztalni a seregnek a márciusi új seregkönyv megjelenéséig, hogy akkor úgymond jobban átérezhessem a különbségeket és azt is képzelhessem, hogy egy új fajjal játszom.

Aztán az elmúlt két sorozatos kudarc oda vezetett gondolatban, hogy csak azért veszek egy démon sereget, hogy versenyeken azzal brillírozzak. Aztán rájöttem, ez az elveim feladása lenne, mert egyrészről a figurákat nagyon gusztustalannak tartom, továbbá nem a játékról szólna az egész.

És akkor lassan jönni fognak a csatalírások is... 

3 komment

Címkék: általános mighty empires

A bejegyzés trackback címe:

https://wh-tactics.blog.hu/api/trackback/id/tr51703384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

von Khebab 2008.10.16. 10:32:34

Tapasztalataim szerint a démonok kellemetlen ellenfélnek tartják a lizardot, ha lehet kerülik.Ennek oka a poison-skink tenger, ami mindig lő, és sose tudod csatára kényszeríteni őket.A démonok többnyire ponthátrányba kerülnek a játék elején, amig ranged combat és tactikal movement a domunáns, és a játék közepe felé pontszerzési kényszer hatására hibázni kezdenek, vagy elhamarkodottan cselekszenek.Nagy pontszámon inkább jellemző a döntetlen, hiszen itt a nagydémonok lemérgezése a cél, és nem marad szufla az ütő-egységekre...

_bala_ 2008.10.16. 10:47:10

Köszi Khebab, hogy ezt így összefoglaltad. Ha kicsit tovább olvasol, akkor a Dasco és Bredar elleni csatámban is pont ez történt. Bredarnal volt a leglátványosabb, hogy az elején nekem úgymond nulla veszteségem volt, de neki már leesett egy osztag démonkutya, és az egyik varázslóját csépeltem. A végén - ahogy írod - amikor véget ért a ranged és tactical kombó, a közelharcba ért egységek hoztak pontot, de aztán helyezkedéssel és mérgezéssel megint én kerültem előnybe.
Bredar ellen egy taktikai hiba - LoS-ba hozni a varázslóimat Breadar varázslóinak és nem megdobni egy dispellt - okozta a vesztemet. Dasco ellen pedig az, hogy alapból azt gondoltam, hogy egy erős roham elsöpörheti a démonkutyákat: ami az elfutás hiánya miatt nem sikerült, és innentől kezde átálltam manőverzős-lövős taktikára, sikerült is hozni a pontot, de a két fő osztag elvesztését már nem sikerült behozni.
Szóval köszi a kommentet, kérlek írj többet is, hogy okuljunk belőle.

von Khebab 2008.10.16. 11:26:21

Jah, a genny kutyák engem is megtréfáltak már, 2 seb+ward kombó, és nem futnak-> egyszerűen genny! :) akármit is küldesz rájuk, beragasztják.Ez a legveszélyesebb bennük-->nekem a fővámpír sárkányon beleragadt 5 db-ba, és kaptam is rögtön a countercharge tömegeket oldalba-->alaposan el is olvadt CR-ből a generálom :(((


+tényleg tovább olvasni kell először, hihi...
süti beállítások módosítása