HTML

Utolsó kommentek

Megújult a WH Tactics blog!

2010.06.01. 13:24 _bala_

Kedves Elhanyagolt Olvasóim! :)

Egy év kihagyás után felvettem a kesztyűt, és újra aprítom a babákat! Természetesen mindezt új külsővel, új honlapon, haladva a kor szellemiségével.

 A jövőben itt találjátok meg az írásokat:

http://wh-tactics.csillagmag.hu/

 

A honlapon pedig már frissen olvasható a legutóbbi Liga első csatájának részletes, képekkel illusztrált leírása.

Van szavazás is meg értékelési meg minden.

Bala

 

Szólj hozzá!

Címkék: általános

Képek, Képek, Ááááááááááá

2010.05.24. 08:55 _bala_

Most realizálódott bennem, hogy mivel az extra.hu feladta ingyenes szolgáltatásait, és a képeim ott voltak eltárolva, most senki nem lát semmit belőlük. Ó én fejem... Azért megpróbálom előbányászni a képeket az utókor számára. 

 

És képzeljétek, játszani fogok. Megint. Én. 1 év kihagyás után. :) És lesz róla post is, szerintem. Örültök?

 

(aki megmondja, hogy a post címét melyik zenemű ihlette, az kap 1 darab műanyag ajándék figurát)

5 komment

Címkék: általános

Elf lovas

2009.04.22. 07:23 _bala_

Nos, így látva a figurát nagyon zavar a ló feje, de nem vagyunk nagy szobrászok, szóval ez a puttyzás nem az erősségünk... Szóval ez van, azt ne vegyétek észre légy szíves. :) 

 Ja, és természetesen szintén a Feleségem festése. :)

 

 

 

 

 

 

Ennyire szeretem: (4/5)
Véleményetek: (3/5)

4 komment

Egy kis szösszenet...

2009.04.14. 15:52 _bala_

Múlt héten játszottam Csanád barátommal egy 2500 pöttyös High Elf - Lizardmen csatát.

Csanádról tudni kell, hogy lassan játszik. Akik ismernek tudják, hogy én sem vagyok az az Old Shatterhand, de Cs hozzám képes törött lábú lajhár egy csiga hátán. Kemény 6 órába telt lejátszanunk a csatát (pakolással, felállással együtt), a feleségem éjjel 11-kor jött le, hogy ugyan már hogyan állunk, s akkor volt az utolsó kör...

Na mindegy is. 

Szóval szeretnék kiragadni egy rövid kis "érdekességet" ebből a csatából, de ehhez a következő csataleírás elejét érdemes elolvasni, legalább is az első pár bekezdést.

http://wh-tactics.blog.hu/2008/11/05/ffz_masodik_csata_niki_torpei_ellen

Megvolt a Kasszandra meteorja? Akkor klikk a "Tovább"-ra.

tovább »

Ennyire szeretem: (1/5)
Véleményetek: (0/5)

14 komment

Címkék: általános

Vendégblogger - El Endro fergeteges káosz törpéi

2009.04.12. 14:48 _bala_

El Endro a vámpírok ellen:

http://dawi-zharr.blog.hu/2009/04/03/battle_riport_vs_zotyo_vampirecount_1500pts

 Csak mert tudjátok, szeretném összefogni a magyar battle reportokat... Szóval ha ilyet láttok máshol, kérlek jelezzétek felém (akár fórumban, akár blogban).

 

2 komment

Címkék: vendegblogger vampire count chaos dwarfs

Birodalmi Főcsávó

2009.04.08. 14:43 _bala_

Elector count. Ezt még a fürdőszobában fényképeztem egyik este, szórt fényben. :)

Párom talán első figurája? Úgy emlékeztem, mintha már felraktam volna, de nem találtam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennyire szeretem: (5/5)
Véleményetek: (5/5)

1 komment

Az erdőszellem

2009.04.01. 07:20 _bala_

Szintén feleségem keze munkája (asszem a kis kék szárnyas bigyóból azonnal kitalálható).  Ennek a figurának nincs külön története, csak egyszerűen ki lett festve.

 

 

 

 

 

Egyébként szeretjük a driádokat - én azért meg táposak, a párom azért meg félelmetesek és varázslatosak. 

(tessék szavazni!)

Ennyire szeretem: (5/5)
Véleményetek: (4,3/5)

3 komment

Liga Q1, első forduló

2009.03.30. 12:04 _bala_

 Páros Liga, első játék. Tudom, hogy össze-vissza haladok az időben, de valahogy ez esik most a kedvemre. Nektek is jobban fog tetszeni, mint a második csata, bár az ellenfél és maga a történtek kísértetiesen hasonlítanak egymásra.

 Tehát, az időben ott tartunk, hogy szombat reggel van, és egy gyors etetés és pelus csere után 150-el az M2-n siettem a tett (a Liga) helyszínére. Végül egész gyorsan odaértem, pedig azt hittem, hogy késni fogok. Jó hangulat fogadattt, izgalom rezgései a levegőben, s még Fattyúval egyeztettük a végső taktikánkat (odamegyünk és szétütünk mindenkit).

Az első csatában két szuper ellenfél fogadott minket, Frigli és Emerald kombó párosa. Frigli a szokásos fílinget hozta, csak lövős egység, Emerald meg csak rohamolós ütős egység.

A törpék jobb oldalt fent egy dombon ásták be magukat, mi pedig bal oldalról indítottuk a Sztega - Sztank rohamot. A Cold One lovasságot a törpékkel szembe raktuk, két céllal: 1. elvonják a tüzet a sztegákról 2. ha nem sikerül lelőni őket valami csoda folytán, akkor bedarálják a törpéket. Persze tippelhettek, hogy mi történt.

  (Igen, az első körben elhulltak mind. Ismerős, ugye? Bár ekkor még nem tudtuk, hogy a mai nap folyamán meg fog ismétlődni ugyanez a helyzet. Mindegy, a tüzet elvonták az első körben, erre jó volt)

Mi balról bekerítő hadműveletet és tili-tolit játszottunk a Bretonokkal, a Kapitány Pegazus pedig rohamra indult a középen állomásozó törpe kontingens felé - meg kell hagyni, sikerrel vett minden akadályt, még a játék második felében a törpe dombra is feljutott.

Középen a Flagellánsok várták a Breton vonat érkezését (ami jött is). Jobb oldalt még a szingli szalamandra - a csata nagy túlélője - osont előre és lángjaival próbálta fenyegetni a törpéket, majd később rohamott vezetett el és élt túl, és még ráfújt a Bretonokra is, térfelet foglalt...

A második körös előrenyomulásunk után már, amikor már a Sztank és a Sztega aprította az aprítanivalót, pontosan nem emlékszem mi okból, de Luthor Hussnak és Haverjainak egy Ld tesztet kellett dobnia. 

Fattyú lazán elrontja, és belefutnak egy áthatolhatatlan terepbe.

Asszem 400 pont futott le csak úgy...

Itt már azért éreztük, hogy bajban leszünk, hiába ért be a Tank is, és egy sztega is az ellenség arcába, már sok mindent nem tehettünk, mert Emerald lovassága szépen elfoglalta a jelzőket a játék végére, amiket mi jól elfelejtettünk, és így a 400 pontos hátrányunk pont arra volt jó, hogy mészárszékkel kikapjunk. Egyébként a csatát egész jól hoztuk volna, talán még nyerünk is, ha Luthor Huss, a Bátor nem fut el...

(na ezért táp az undead sereg - hiába sok pont, sose fut el egy rossz dobás következtében. Míg más seregek összeomlanak, ha egyszer rosszat dobsz)

 

Mindegy is, a csata jó hangulatú volt, nevettünk, szomorkodtunk, és bizakodva vágtunk neki a második csatának - és a pizzának.

 

Ennyire szeretem: (4/5)
Véleményetek: (5/5)

3 komment

Címkék: liga empire breton dwarves lizardmen

Kígyók a szekrényben

2009.03.25. 07:16 _bala_

Amikor belekezdtem a Lizardmen sereg gyűjtésébe, akkor hűen magamhoz, a saját habitusomban tettem: Kitaláltam, megszerettem, felmentem a netre és megrendeltem mindent, ami kell a lizardmenekhez.

Éppen ezért vagy két éve áll használatlanul a 4 darab  Jungle Swarm, és végre talán az új seregkönyvben fogom tudni használni. De a feleségemnek - akkor még csak a párom - nagyon tetszettek ezek a kígyók-békák, úgyhogy ő kifestett egyet.

Íme:

 

 

 

 

 Pls használjátok a szavazógombot. Visszamenőleg is. :)

Ennyire szeretem: (4/5)
Véleményetek: (3,3/5)

3 komment

Vendégblogger - Fekete Elfek és a Dinók

2009.03.23. 06:27 _bala_

Egy kicsit elmaradtam ezzel a csataleírással, mert vagy másfél hónapig nem logoltam be az Inkvizítor fórumába, és ott várt Zozo-tól ez a csataleírás...

 Hát akkor íme egy beszámoló. A minap játszottam egy csatát sötét elfekkel Lizard-ok ellen. 1850 pont KCS kampányban Mesh ellen.

Otthon már törtem a fejem hogy tudnék megölni egy stedgadon-t ha az ellenfelem azt hozna..

Kiötlöttem hogy hozok egy hydrát ami terrort okoz és odaállítok egy föltápolt hőst aki leveri míg a hidra adja a terrort a hősnek hogy ne fusson meg. Hogy a hidrát ne bántsa ezért hoztam még egy rakás hárpiát akik mivel skirmisherek ezért nagyon nehéz őket lelőlni.

Maradénknak hoztam még egy Black Guard osztagot full commandba bérgyilkossal 2 cold one osztagot és 2 dark rider osztagot. 

Kiválaszottuk a terepet és egy kampány szabály miatt az ellenfelemnek kellett felpakolnia először.

Na ekkor jött a hidegzuhany felkerült 4 skink osztag és 4 stegadon. Ebből 2-ő papos volt és 2-ős skink chief-es.

Állam a földön. Kérdezem Mesh-t ez hogy lehet? Kijött az új sereglista. Jaaaaaa....

1. kör

Megmozdult az egész gyűrűk urás elefánt sereg felém de semmi érdemre méltó nem történ leszámítva egy meteor becsapódását a mágia fázisban.

---

Én kialakítottam egy arcvonalat és csaliként kiraktam egy dark rider osztagot hátha az ellenfelem rutintalan és berohamozza a ridereket, amire én válaszul tudtam volna rohamozni a hidrával és a black guardokkal.

2. kör

Na Mesh nem az a játékos volt aki ilyne hiábát elkövetne és természetesen nem rohamozott. Inkább lőtt a stegadodonokkal a skink-ekkel és varázsolt a papokkal.

Itt lelte majdnem a hidrám a halálát maradt 1 sebbpontja a dark riderek is megtépázódtak és a hárpiákból is leesett pár de a hidrán kívűl más komoly baj nem történt.

---

Rohamozás hárpiákkal skinkekre és sajnos a hidrával is kénytelen voltam különben a következő lövés fázisba a fennmaradó 1 skink osztag eltakarította volna ezért inkább a rohamot válaszottam.

Sajnos a stand-end shoot-ból mesh 20kockából, 10db 6-ost dobott amiből szerencsére a regeneráció és a páncélmentő levédett mindent pedig csak 1 seb hiányzott neki. Nem kis mázli mindkét oldalon.

Persze a hidra még abban a körben széttépte a szkink osztagot... és ami vicces volt hogy 2 rohamozó hárpia megfuttatot szintén 1-et míg a másik 6fős osztag nem bírt :)

Mivel a hidra kitört a vonalból ezért úgy éreztem felesleges tovább cukrozni a dolgot ezért kimozdultam a Black Guard-al és a benne lévő hőssel bérgyilkossal a 3 sztega felé. Gondoltam 3d6 impact-ot kibírok és utánna úgy is én kezdek first strike-al és talán megverem közelharcban ha rontja a támadásait.

Sajnos a jobb szélen buták voltak a hidegvérűjeim és ezért begyalagoltak 3,5"-et a harci zónába ahol így a stega rohamtávjába sétáltak.

3. kör

Természetesen Mesh felvette a kesztyűt és berohamozta a 3 stegával baloldalt a Black Guard osztagot és jobb oldalt a hidegvérűeket a másik stegával.

Ekkor jött még egy hidegzuhany mert kiderült hogy az egyik stega 2d6-ot impaktol valami hülye varázstárgy miatt így összesen 4D6+4 lett belőle.

Természetesen dobott vagy 15+4-et. Hát az osztag ahogy volt eltünt a terepről ugye a 6-os erejű impact miatt. Visszaüthettem és gondoltam ha már eldőlt a csata akkor legalább a hősét megpróbálom megölni a stegán.... Bérgyilkos ráküldöm aki azt tudta hogy 1-el nagyob erővel üt mint szívóssága van az ellenfélnek .... azonban a nyamvadt hősnek 3-as szívóssága van.... (mondja ezt az elf generális :)) és ezért csak 4-es erővel üthettem.... AZONBAN! mivel a stega tetején harcol ezért 2+-os armorja van amiből így lett 3+..... No comment.....

A másik hősöm bevitt egy sebet egy papnak... bérgyilkost agyontaposták a stegák.... és természetesen túlerő terror miatt megtört a hősöm akinek az amulettje miatt nem tudott sebet bevinni.

A hidrát levarázsolta. A jobb oldalon berohamozott hidegvérű osztag 1 sebet kapott viszont 1-et sikerült okozni azonban a túlerő terror (10-es egységerő a sztegának upsz...) miatt csak dupla 1-re maradhattam.

4. kör

Igazából itt már csak egy hidegvérű osztagom maradt pár hárpia és a hősöm. A hidegvérűeket nem vettettem csatába mert éreztem hogy ez már eldőlt és inkább a varázstárgyat próbáltam megmenekíteni amit a kampány szerint meg kellett szerezni.

Viszont mivel 8"en belül volt a 2 stega ezért nem tudtam menetelni és így a két dög látószögében maradtam.... Hősöm rallizot hárpiák repültek az egy megmaradt skink osztag felé.

---

1 stega rohamozta a hősöm aki szintúgy megtört közelharcban és lefutott.

Hidegvérűeket és a hárpiákat levarázsolták.

Jaa tényleg most jut eszembe volt még egy varázslónőm is aki a mágia suli szégyene volt ugyanis két kör alatt ki tudta saját magát végezni két miscast-al ..... :)

Pedig a léleklopás a skinkek ellen működött volna....

No mindegy ez így alakult.....

----------------------------

Azonban szeretném megemlíteni hogy szerintem a GW túlzásba esett teljesen hogy megengedte a Lizardoknak hogy hozhassanak 4 stegát egy 1850-es csatába.... Van a játékban egy olyan láthatatlan de érezhető dolog hogy balance más néven egyensúly..... na most ez úgy érzem felborult és a játék átment túlzásokba.....

Az az igazság hogy ezt a sereget csak úgy tudnám eltakarítani ha felhoznék túlzásból én is 100 íjászt aki körönként 200-at lőne nagy célpontra.... de ennek meg mi értelme lesz?

Pedig úgy érzem a következő csatám valami ilyesmi lesz a lizardok ellen.... 

Szóval szeretném kifejezni hideg és sötét gyűlöletemet a sztegák ellen..... eddig is nehéz volt nekem 1ellen játszani a 6-os erő hiánya miatt és a terror miatt nemhogy 4 ellen....

Kíváncsian várom a visszavágóm.

Bala: Oké, aláírom, bizonyos fajok bizonyos pont alatt nem tudnak igazán mit kezdeni a Sztega hadsereggel. De végre van táááápoooooooooooooom nekem is! Jeeeeeeeeeeeeee!

3 komment

Címkék: dark elf vendegblogger lizardmen

Fogak és or(k)rok

2009.03.20. 09:17 _bala_

Szintén B barátom festette az alábbi figurákat, amelyek azóta is vitrinem díszei. 

(Legutóbb felajánlotta, hogy jön Sztegadonokat is festeni, remélem ez mielőbb megvalósul. :) )

 

 

 

 

 

Ennyire szeretem: (5/5)
Véleményetek: (3,5/5)

1 komment

Slann Átka - 4. forduló - Már megint a káosz

2009.03.19. 13:16 _bala_

 Slann Átka kampányban, beugró játékosként az ellenfél nélkül maradt Slam-mel kellett megküzdenem.

Napokat kombináltam, hogy mi lenne igazán jó a Warriors of Chaos sereg ellen, a sok nagy szaurusz blokktól kezdve mindent végigvettem, végül a csata előtti utolsó estén megszületett a lista 3 blokkal (2 szaurusz és TG), 1 Slannel és Két Engine of Gods-szal és kaméleonokkal.

Aztán a KCs-ban, miközben vártam Slam-ra, rájöttem arra (Győző sugallatára), amit már tudtam, csak nem tudatosodott eléggé: közelharcban nem tudom megfogni a Káoszt.

És ez így van. Ergo: trükkökhoz kell folyamodni. March blokk, roham elvezetés, mozgatós zászló, kis feláldozható egységek, mozgkékony taktikai egységek.

Gyorsan meg is szültem az új listát, kitörölve a két Szaurusz blokkot, helyettük pedig egy Cold One és egy Kroxigor (jeeee) osztag került be, és +két 10 fős szkink RnF osztag. (ooopsz, most jut eszembe, egyet elfelejtettem felrakni! :( ) A trükk pedig az volt, hogy számítottam a 7-es meg 6-os mozgású osztagokra, ezért a TG osztag megkapta a +D6" -es rohamozós zászlót. Végül ez nyerte meg nekem a csatát. Meg az Engine.

A Csata kezdete

 Így álltunk fel, s mert átokra az jött ki, hogy én átrakhattam az egyik tereptárgyat, ezért középről elmozgattam a tornyot bal szélre, hogy kicsit megosszam az ellenfelet, vagy sunnyogni tudjak balról. 

Slam készülve a sztegákra meg a mágiára, sok woundos lényeket hozott, hogy a no armor save-es cuccosok (metal varázslatok és a EoG) ne nyírjon ki azonnal egy tápos lovagot vagy hasonlót. 

Tehát, minden kis négyzet Slam-nál az Ogrékat jelöl (barnával), a szürkék a sima marauder lovasok. A fekete nagy négyzet egy Juggernautos hős.

Engedjétek meg, hogy kifejezzem véleményemet, miszerint 180 pontért egy 8-at S5 -tel (ebből esetleg 5-öt S7-tel) és legalább 5WS -tel támadó "egység", 0+ -os páncélban UNDORÍTÓAN táp. Ne jöjjön nekem senki a frenzy-vel, amikor ez az egy 180 pontos izé egy osztagban SIMÁN képes behozni egy nagy blokk-on a static CR-t. És ha még van mellette egy BSB is, akkor nyeri ezerrel a közelharcot. És húúúú, ez sok pont. Na és akkor? Elvittem egy osztagot, és kész. És akkor még nem vettem neki varázstárgyat. S ha hozok kettő ilyet, az egyik tuti beér.

Na, de folytatva, hogy mit is hozott Slam: A képen valamiért egy lyuknak látszik, de az egy BSB a Stubbornos(!!!) zászlóval a 4 káosz Ogre mellett. A rózsaszín lovas pedig egy varázsló lord. Bal oldalról kifelejtettem még egy scrollcaddy varázslót, aki az Ogrékkal sunnyogott, de nem jutott szerephez a csatában, csak a két scroll.

Ja, és a lényeg, amit szerintem Slam nagyon jól csinált: a teljes serege immúnis volt a Fear-re, Terror-ra és a Pánikra. Ezzel nagyon jól bevédte magát mind a Sztegák mind a pánik ellen!

 Első kör

A kezdést persze sikerült elrontanom, így első körben Slam menetelt előre, én meg nem tudtam march blokkolni, se varázslattal gyengíteni... Szóval buktam egy kört. 

Szerintem Slam itt talán hibázott (persze utólag mindig könnyű okosnak lenni), mert ugyan a bal oldali könnyűlovasságát tökéletes precizitással használta és elvezette az én CO rohamomat, és ezzel kivonta 2 körre őket, de jobb oldalt a két Marauder lovasság nem csinált semmit, csak lelövette magát. Ott szerintem többet is ki lehetett volna hozni - kikerülni a statikus RnF szkinkeket, lerohani a kaméleonokat... 

Vagy, ami a legfontosabb, én megpróbáltam volna ezekkel a marauderekkel kikapni a szkink papokat a sztegáról (esetleg egy flail-t adtam volna nekik). Véleményem szerint pont ezekkel a jól manőverezhető, tápolható marauderekkel meg tudta volna csinálni. Rohamból flail-lel a sztegákba, a papok leszedhetőek, csak ki kellett volna várnia. Báááár, most gondolok bele, hogy hülyeséget beszélek. A D6 noAS kinyírja őket két kör alatt. Bocs. 

Szóval nincs más, mint lelőni a Sztegát vagy elvinni valami naggyal. Sok naggyal. 

 

Húúú, egyre jobban tetszik ez a Sztega. Ez a no armor save nagyon kemény. Ok, elismerem, tápos, ha nem lövik le. (végre, nekem is van tápooooooooom, beeeeeeeeeee!)

 

A mágia fázisban hatalmas energiák röpködtek, Slam megpróbálta rányitni a káoszkaput a Temple Guard osztagra, benne a Slannel, de mázlim volt, tudtam semlegesíteni (azért 1-2 scroll kellett volna, hogy ne őszüljek meg... :) )

Végre én jövök...

 

 Az első körömben varázsolgattam, helyezkedtem, kijöttem a kamélonokkal, hogy marchblokkoljak, a jobb oldali szkink osztag felfejlődött 10-es sorba és lejavelinezte az 5 maraudert, a másik szkink osztag meg lekötötte a két blokk ogrét. Nagyon jók ezek a csókák! És olcsók! :) T2 rulez! :) Imádom őket.

Bal oldalt a CO-okkal beálltam, hogy rohamozzak, de Slam nagyon profin helyezkedett, úgy, hogy ha elfut a Marauderekkel, akkor már ne tudjam elérni az Ogre blokkot, és azok tudjanak menni a sok pont felé, és aprítani. Én kénytelen voltam ebbe belemenni, és nem kockáztatni, így viszont tudtam, hogy csak a játék második felében tudom majd használni a CO-kat, körbekerülve az épületet, vagy visszafordulni. 

 Slam második köre:

Ennek a körnek az elején még berobbant egy Cassandra féle meteor, és megmondom, több éves félelmeim és fóbiáim kerültek feldolgozásra, amikor is az első körben kijött...

Ennek a története itt olvasható

Slam jött előre persze, hogy a következő körben már mindenképpen rohamozni tudjon, de elfeledkezett a 12"-et rohamozó Kroxikról, bár azt a rohamot még simán bevállalhatta volna a Juggernautos osztaggal, de nem számított a TG-knél lévő zászlóra.

Megint eljátszottuk az első kör mágia fázisát, majdnem megnyílt a kapu, de aztán mégsem, tudtam 6 kockával dispellezni. (brutális tápos dolgokat tudnak ezek a káosz varázslók!)

 És eldől minden?

És az én második körömben jött a lehetőség, hogy kb 10" -re álló osztagot én rohamozzam a TG-k és a Kroxik összesített rohamával, nem bevállalva a Káoszogre összesített rohamot. Felhasználtam a zászlót, dobtam rá egy 4-est és pikk pakk elértem őket. Phű.

Bal oldalt a CO osztag utolérte az elfutó Maraduereket (ilyen táposat szerintem még sosem dobtam, ő valami 15 inchre futott én meg 17-re). 

Amíg Slam elszívott egy cigit, én gondolkodtam a Sztegák helyezkedésén: ha túl közel megyek, akkor nem leszek jó pozícióban a köv körös rohamokhoz, ha meg túl messze, akkor a Burning Alignment meg nem ér el senkit. Végül megszültem.

A mágia fázisom egy újradobott és aztán módosított miscasttal végetért, Slam nagy mázlijára. De előtte még a Burning Alignment brutálisat alkotott: KIÜTÖTTEM A BSB-t!!! Randomra dobtam két 4-est, utána két sebet (noAS), és kész. Hatalmas mázli, elismerem. 

(ezennel kielégítve érzem magam a múltkor, Mesh ellen játszott csatárért cserébe, amikor egy dupla 1 miatt bebuktam a játékot)

A közelharcban bevittem 5 sebet összvissz, rohamból, míg Slam 7-et. Azért durva, ezt mindenki érzi. Persze a BSB és a Stubborn zászló hiányának köszönhetően 4-gyel tört így is Slam, futottak, utolértem őket. Asszem itt eldőlt minden.

 Végül...

Utána Slam körében a két osztag Ogre bal oldalt levágta minden teketória nélkül a szkinkeket (asszem 11 sebet kaptak :) ), de az Overrunban megint pechje volt, kicsiket dobott, így nem érte el az ott álló sztegát, pedig itt hozhatott volna pontot... :(

 Innen már könnyű menet volt, a két Sztega Burning Alignmettel alkotott, varázsoltam, még közelharcoltunk egy kicsit a kroxikkal meg a lord varázslós osztaggal, Slam osztotta a Kroxikat rendesen, de végül mindent lemostam a pályáról.

 Nem tudom hogy alakul volna, ha a BSB nem hal meg, asszem akkor már veszélyesebb lett volna a helyzet, bevallom, jobban élveztem volna a játékot. Tudom milyen érzés így kapni. Tudjátok, hogy tudom.

 - - - 

Summa Summarum: Azt kaptam, amit vártam: A Slann erős, a TG-k jók, a Kroxik még mindig jók, bár már nem annyira, a CO-k jók, de nem annyira, a szkinkek jók.

Amire nem számítottam, hogy a Engine Burning Alignment-je ennyire jó. Ez a noAS konkrétan fix 1-2-3 hullát jelent, és ez, ha nagy és drága lényekről van szó, akkor táp. 

 

 

 

 

 

Ennyire szeretem: (4/5)
Véleményetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: lizardmen warriors of chaos

Liga Q1, utolsó forduló - Le lettünk lőve! (megint képek)

2009.03.19. 13:00 _bala_

Na, így nézett ki a csata a játék második felében... Most találtam meg ezt a képet. :) 

 

Bevallom, az első két játékban elfelejtettem fényképezni :)

Ennyire szeretem: (2/5)
Véleményetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: liga empire dwarves lizardmen

Liga Q1, utolsó forduló - Le lettünk lőve! (képek)

2009.03.13. 08:38 _bala_

 Tegnap, a nagy olvasói nyomás hatására kénytelen voltam feldboni a leírást, de a képet hozzá csak most tudtam elkészíteni. :) 

Tehát, a Q1 harmadik csatájának a kezdő felállása:

Azt hiszem azokat a nagy stötészürke téglalapokat nem kell bemutatnom, azok ott a hadigépek a dombon.

PetiPali Terradonjai és Szalamandrái bal oldalt állnak, mellettük zöldek a szkinkek. A törpe blokk az a meghatározhatatlan szín, meg a Szaurusz blokk a sötétzöld.

Nálunk (mert fehérre voltak alapozva), ezért fehér színnel jelöltem a Sztegadonokat, és a fekete a Steam Tank. A barnák a flagellánsok, és a lila rózsaszín lovasság ott jobb oldalt a Cold One osztag.

Oooopsz, most látom, hogy Luthor Huss és Bátor Barátai lemaradtak, ők a flagik előtt álltak. 

A színeket tessék megjegyezni, a másik két csatában is ezt fogom használni. :)

1 komment

Címkék: empire dwarves lizardmen

Liga Q1, utolsó forduló - Le lettünk lőve!

2009.03.12. 12:49 _bala_

Nos, beindul a dömping. :)

Hat csata is a tarsolyomban van, három az első Ligáról és három a Tavaszi Kampányból. Jöjjön az utolsó Liga csata, Szücsivel és PetiPaliv

 Fattyúval társultunk, inkább a fílingre gyúrva, és bízva, hogy nem kapunk ki sok lövős sereget (Mwuhahaha), rohamcsapatot állítottunk össze: egy robogó steam tank, Luthor Huss és belső körös barátai, oldalukon egy osztag flagellánssal és a pegazusos kapitánnyal. (Még jó, hogy a Kapitánynak hosszú elmélkedések után, odaadtuk a varázslatlopó varázstárgyat: a három játékból 2 Törpe volt ellenünk, meg egy Breton, szóval gondolhatjátok mennyi varázslatot loptunk :) )

Én hoztam két sima sztegadont (az egyiken egy Szkink Főnök), egy osztag meztelen Cold One lovast, 1 darab szalamandrát, és a kötelező 2 osztag szkinket és egy caddy papot. 

Kábé az egész seregünk Feart vagy Terrort okozott, a többi meg ágyútöltelék volt, és igazán élveztem a játékokat, bár tudtam, hogy nem ez a nyerő kombó. De nagyon jó érzés ezekkel a Sztegákkal játszani, látva, ahogy az ellenfél fél tőlük. :)

És nagyon bejöttek a Sztegák, ha nem (nyíl)ágyúzzák le őket, akkor halálosak. :)

A tapasztalat az volt, hogy talán jobban megéri +40 pontért az Ősi Sztegadon a két óráisi köpőcsővel, mint a nylágyús sima. Hiába ült a főnök a nyílágyú előtt, az ember általában inkább robog előre, ha meg nem, akkor se sikerült betalálnom... Míg a játék második felében a kóvájgó Sztegadonok jól tudnak köpőcsövezni... Plusz, a mentőjük is jobb eggyel, igaz -1 támadásuk van, de jobban megéri. 

További tapasztlat, hogy az 1 darab 80 pontos 4 kezelős szalamandra nagyon jól használható stratégiailag. 3-at talán nem éri meg hozni, sok pont, akkor inkább még egy sztega. :)

A Cold One-ok, ha nem lövik le őket, nagyon jók, ez az új 2+ -os páncél szuper lett. 

 Ennyi a seregekről, és most lássuk az utolsó csatát PetiPalival és Szücsivel. Bár rommá lőttek bennünket, igazán élvezetes és hangulatos csata volt,  - ha már rommá lövik az embert, legalább szórakozzon jól. :) Kicsit kezd azért elegem lenni a törpe seregekből, de hát ez egy verseny... :)

 Szücsinél volt egy nagy törp kocka és egy osztag nyílpuskás, a maradék meg hadigép. PetiPalinál egy nagy szaurusz blokk egy neves hőssel, terradonok (Szkink főnökkel), egy kötelező szkink skirmish osztag és 3 szalamandra. 

És elkezdődik a puffogtatás

 Ők kezdenek, s PetiPali berepült a Terradonokkal a mi térfelünk felé néző erdőbe, hogy majd jól megszerzi a mi jelzőinket, és oldalról blokkol,lázít, leveri a szalamandrámat meg garázdálkodik. Volt egy mókás jelenet, amikor is lerakta a Terradonokat, azok kilógtak az erdőből, és így pl a Steam Tank ágyújának kiváló célpontot nyújtott volna. PetiPali erre ráébredve kicsit odébb rakta volna őket, kevésbé jó, de védett pozícióba, mire Fattyú közli vele, hogy "Á, miért lőnék a Terradonokra, full gőzpontból fogok előre menni, felesleges elbújtatnod". Erre PetiPali kilátszani hagyta őket.

A Szalamadnrák és a Szkinkek jöttek előrébb, a sereg többi része állt, mint a breton. Akarom mondani, mint a beton.

Persze a lövési fázis nem volt ilyen áldásos: a Tank kapott pár sebet, kábé lehetetlenné téve, hogy előre menjen, azt hiszem az egyik Sztega is.

 A mi körünkben persze a SteamTank nem tudott többet generálni, mint 3 gőzpont, szóval PetiPali Terradonjai lettek a célpontok, így, hogy kilátszódtak az erdőből: le is esett a Szkink Főnök, meg is futottak a Terrák :) 

Itt még örültünk magunknak.

 Vaciláltunk, hogy takarásban mozgassam-e a Cold One lovasokat, és akkor később érnek oda, vagy menjenek előre, és Szücsi rossz kockajárásában bíva gyíkhoz méltó hidegvérrel várjuk-e a sortüzet. Természetesen, a gyíkosat választottam.

Szücsi persze hajított egy 10-est az Organ Gun-ra, s ez pont elég volt arra, hogy mind az 5 CO leessen egy lövéssel.

 És itt dőlt össze a játékunk, mert a CO-k mellett menetelő 10 fős szkink osztag bepánikolt, átfutva az egész soron, és így a második szkink osztag is elfutott, be szépen a szalik és az ellenséges szkinkek elé. Lőttek a hadigép vadászásnak, zavarásnak, mert a két szélen szaladó szkink osztag most középre került.

 A következő körben Szücsiék lőttek, ami a csövön kifért, és a mi második körünkben már rohamoztunk is: a terv az volt, hogy Luthor Huss és Bátor Barátai majd jól megrohamozzák a törpe nyílpuskásokat, és onnan miénk ez egész törpe domb. Persze a puskások elfutottak, Luthornak rontott roham.

Én az egyik sztegával elkaptam a törpe blokkot: de már látom, hogy nagy hülyeség volt, és szarul is dobtam, és sajnos a stubborn-t is elrontottam, szóval a törpék pont oldalba kapták Huss csapatát.

 Innen azt hiszem vége volt a jatéknak, maradt egy szaladgáló Sztegadon, de persze le lett lőve, a Steam tank még végső elkeseredésében generált 1 gőzpontot és fújt egyet az ellenség szalamadnráira, és a flagellánsok hősökként állták a sarat. S hiába volt egy total power-es villámom, az se sebzett, majd a papot is megették. 

 Jó csata volt, de két kulcsfontosságú helyen buktunk, egyszer a szerencse, egyszer meg a stratégiai körmönfntság berkeiben.

Én az utolsó fél órát unalmasan végiálltam, mert összesen megmarad 3 sztegon crew, akik ugyan megrohanták a kőhajítót, de elbukták a közelharcot. :)

 

 

Ennyire szeretem: (2/5)
Véleményetek: (0/5)

2 komment

Címkék: empire dwarves lizardmen

Bocsi...

2009.03.11. 20:42 _bala_

...még egyet aludnotok kell... 

2 komment

Nemsokára...

2009.03.04. 07:30 _bala_

...indul a dömping!

Kicsit túlvállaltam magam, de a jövő hetem már lazább lesz. :) 

Készülhettek 6(!) csataleírásra, mind páros verseny eredményéből született. 

Csanád barátommal egy WE+HE sereget állítottunk ki. Első ellenfelünk egy Démon és Ork kontingens volt, a második egy Dark Elf és Warriors of C, a harmadik pedig egy baráti Breton és Empire sereg. Ebből kettőt sikerrel vettünk, sajnos a démonok túljártak az eszünkön. Részletek jövő héten.

Most hétvégén pedig Fattyúval fogunk remekelni a Ligán, kíváncsian várom milyen ellenfeleket hoz a sors.

4 komment

Elfogytak a csatáim...

2009.02.16. 21:14 _bala_

...úgyhogy a közeljövőben leginkább figurákkal fogok jelentkezni...

Aztán február végén és március elején elvileg 2 versenyen is részt fogok venni, természetesen az új Lizardmenekkel, szóval akkor majd jön a csata-dömping! :)

 Addig is külhoni barátaink aratnak a Lizikkel: http://www.pyramidvault.net/forum/viewtopic.php?t=2989

Szólj hozzá!

Címkék: angol általános

Kő Troll?

2009.02.13. 08:15 _bala_

Egyik legjobb barátunkat hosszú hónapokon keresztül próbáltuk győzködni Cs barátommal, hogy kezdjen el warhammerezni velünk. Majd B, engedve a terrornak és a folyamatos nyomásnak, vásárolt egy Ork sereget, és nagy nagy lelkesedéssel állt neki a festésenek.

Játszani egyszer vagy talán kétszer játszott, majd látta, hogy mennyire megváltozik két jóbarátja a csata közben - mert Cs és én vérre menő vitákat folytatva ugrunk egymásnak minden egyes fázisban - azt mondta, hogy ő nem játszik többet, majd én kitörő örömmel vettem át tőle az összeraktalan Ork sereget.

Mikor megvettük a házunkat, akkor az egyik szobába kerültek az Orkok, hosszú hónapokon keresztül heretek ott összerakatlanul a földön, mindenki aki hozzánk jött, csak úgy hívta a szobát, hogy "az Ork szoba", mert más nem igazán volt benne. 

Majd, mivel időm már nem jutott az Orkok összerakására, meg a Baba is közelgett, ezért meghasadó szívvel váltam meg tőlük... Egyedül B barátom festett figuráit tartottam meg.

Később az Ork szobából gyerekszoba lett...

... de a többi figurám között azóta is ott pihen egy gyönyörűen festett Troll (asszem B húga is festett bele...)

 

 

 

 

 

 

 

Ennyire szeretem: (5/5)
Véleményetek: (3/5)

4 komment

ETC Teszt - 4. csata

2009.02.11. 06:44 _bala_

 Vannak jó meg rossz hangulatú csaták, függetlenül attól, hogy nyerek-e vagy sem. Sőt, néha ugyanazzal az emberrel élvezem a játékot, néha meg nem. 

Nos, Mesh ellen ez egy jó hangulatú jó csata volt, jó hangulatú ellenféllel :), attól eltekintve, hogy bődületesen rosszul dobtam és kikaptam. (Nem baj Mesh, 10 év múlva majd a fiam busszút vesz a fiaidon. :) )

Ez úton is köszönöm Mesh-nek, hogy bár nagy karma-guru vagyok, de ráébresztett, hogy túl sokszor kívántam az ellenfeleimnek rossz dobást, ezért valami hihetetlen szerencsétlen kockajárásom volt. Mesh is karma-guru lehet, mert azonnal visszaütöttek a rossz kívánalmaim. :)

Kiragadtam egy dobásomat, amikor is 6 darab kockával dobtam: Mesh Szaurusza támadta 3 Wild Rideremet, ahol is 4+ -ra találtam volna. Itt látjátok, hogy mit sikerült alkotnom. Ez egyébként minden 46656 dobás után megtörténik.

Tekintve, hogy mondjuk egy játék alatt 45-ször dobsz 6 kockával, akkor 1036 játék alatt ez előfordul, s ha hetente egy játékot játszol, akkor minden 20. évben. Szóval ez egy élet alatt egyszer-kétszer. :) Na, nekem megtörtént. Most.  És konkrétan az, hogy nyerjem-e a csatát egy kockadobáson (is) múlt, amikor is 2,7% esély volt arra, hogy rosszat dobjak. Sikerült. Majd olvassátok. Szóval így elég nehéz jókat jászani.

    És akkor jöjjön a Csata

A Slann mágiája pont elfek ellen lett kitalálva (az előző kiadásban). Sok Magic Missile, sok kis sebzés pont elég arra, hogy vigye a driádokat és az íjászokat. 

Tulajdonképpen olyan sok mindent nem is tudnék írni a csatáról, csak annyit, hogy szokásomhoz híven féltem előre menni és kitörni időben. Biztos uncsi lehet már állandóan ezt olvasni, de amikor ott állok az asztal mellett, valahogy mindig túlkombinálom, túlfélem a dolgokat. 

De többet nem lesz ilyen. :)

    Elgondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy sereget kéne cserélnem törpökre.   Akkor nem kell kitörni, állok és lövök, ami meg odaér, azt megeszem CR-ből. Vagy démonra, ahol csak tolom előre a kutyákat meg a flémereket és a sárkányt jobbról hátba, oszt kész. Vagy WoC-ra, ahol csak tolom előre a káosz lovagokat oszt kész.

     Szóval, annyi történt, hogy a faembert bekombináltam 2"-re az erdő szélétől, ahol is az erőhöz éppen hozzáérve ott állt egy halom szkink, mögöttük a Slann 5-6 inchre... És létrejött az az elf mágia, amivel 2d6" -et mehet előre egy osztagom. Annyi kellett volna, hogy dobok egy bármit (a dupla egyet kivéve), akkor belerohanok a szkinkekbe a faemberrel, akik igen igen nagy valószínűség szerint megtörnek, majd egy átlagos dobással belerohanok a Slannba, de ha nem is, akkoris rohamtávon belül leszek, és ott várt pár osztagom előkészítve arra, hogy üssenek.

Persze sikerült dupla 1-et dobnom, azaz nem értem el a szkinkeket, és ott álltam az erdő szélén egy szál faemberben, Mesh meg a saját körében belesebzett 3 woundot. Asszem 1-2 mentőt sikerült megdobnom a 3+ majd 5+ kombinációban.

 Végül az játék második felében próbáltam pontot szerezni, ami sikerült is a jobb szárnyon, de bal oldalt inkább csak bújkáltam. Így kis vereség lett a vége. 

 Ja, és vettem új kockákat. 

 

Ennyire szeretem: (4/5)
Véleményetek: (0/5)

2 komment

Címkék: lizardmen wood elf

Hogyan győzzük le... a vámpírokat - von Khebab megint

2009.02.09. 06:01 _bala_

 A csapatnak megvannak az árnyoldalai...mágiájuk nem kártékony, ellenben hatékony feltámasztásra (és CSAK arra...)

-->képesek sok PD-t generálni, de ezeket nem tudják offenzívában kamatoztatni, megszórni az ellent sebzés-hegyekkel

-->komplett hiánya van a seregnek a lövés fázisban (ezért pofátlanul lehet szaladgálni single varázslókkal büntetlenül...)

-->skirmish osztag rare választás-->2000 pont alatt flankjaid sebezhetőek, repülő march blokkerek ellen tehetetlen vagy

-->könnyen march blokkolható sereg, ami CSAK közelharcban tud WP-t szerezni-->ha valaki kerüli a közelharcokat, nem tudnak a vámpírok pontokat szerezni, max feltámasztással kompenzálni a veszteségeket-->ami csak infantry esetében működik, minden más max 1et gyógyul spellenként, amit egy lövés fázis mágiával előkészítve bőven túlterhel

-->a vámpírok elképesztően drágák (legdrágább karik a káosz mellett), kis pontszámon életképtelen seregek születése halmozottan valószínű, minél több karit próbálsz bepréselni-->karik nélkül viszont egyszerűen nem működik a sereg, zombikkal nem lehet nyerni ha nincs vámpír, aki támogathatna

-->további szívás, hogy a karikat körülményes megvédeni, mert nagyon drágán mérik a sima nehéz páncélt, és a bloodline power pontokból szipkázza a 20-25 pontot

-->ha lehal a generálisod, neked annyi (ezért el kell tüntetni szem elől, szétvédeni-->200 pontot elfecsérelsz egy karira, aki nem harcolhat, nem lőhetik és varázsolhatják, végig bujdosni kényszerül, hogy a sereg maradéka produkáljon-->ehez kéne a másik 2 kari, akiket pontból nem tudsz megfizetni...)

Szóval megvan a rés a pajzson, de valahogy én nem nagyon találkoztam (néhány kivétellel) olyan gamerekkel, akik határozottan megpróbálták elveszejteni a generálisomat, pedig ez a legbiztosabb módja a győzelemnek, nem a hagyományos lelövöm-levarázslom az osztagod, és elfogysz, én meg kapok WP-t, de jó technika.

A sereg persze rendelkezik a variálhatóság felbecsülhetetlen tulajdonságával, és a jó stratéga megnézi ki ellen fog küzdeni, az illető mivel fog csatába vonulni (sereg, annak valószínü kulcs-elemei), és sereget épít, hogy rákészüljön az elkövetkező csatára.Aki ebben a szellemben warhammerezik, szinte minden seregek jól fog működtetni, ennyi.

Ennyire szeretem: (5/5)
Véleményetek: (4,5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: vampire count

ETC Teszt - 3. csata

2009.02.06. 11:22 _bala_

 Utálom az olyan csatákat, ahol a végén azonnal tudom, hogy mit rontottam el, és szinte azonnal újrajátszanám, nem elkövetve ugyanazokat a hibákat. Nos, Buci elleni csatám is ilyen volt.

Még sosem játszottam sem ellene, sem pedig hasonló sereg ellen, de nagyon jól csinálta. Pontosan leblokkolta azokat az egységeimet, amik fájtak volna neki, és én pedig nem tudtam használni azokat. 

És úgy álltam neki a csatának - ez látszik is, hoyg elbíztam magam - hogy ezt mindnenképpen meg kell nyernem, hiszen csupa kis egység, szépen le kell varázsolnom őket, a szaurusz kocka meg a Krokik elintézik a maradékot.

Hát, olyan sok kis kis osztaga volt, hogy nem tudtam velük mit kezdeni, és ráadásul nagyon elbénáztam dolgokat. Nagyon. 

 Lássuk a csatát.

Buci kezdett, mozog előre, oldalról nyomul, nagy Tápos Hidra pedig középen az erdőben. 

Jön a mágia fázis, nem félek a mágiától, mert neki 6 kockája van, és nekem is, ráadásul én +1 -et kapok dispellre. Varázsolgat, semlegesítgetem, végül azt mondja: Slann, Pit of Shades. 

Dupla 6. Irresistible Force, vagy ahogy mifelénk mondják: Totál Póver.

Bamm. Kicsit kibuktam, mondtam Bucinak, ha a Slannak vége, akkor feladom, hiszen I tesztet kell dobnom, és a Slann-nak 2-es.

Remegő kézzel hajítom el a kockát:

tovább »

Ennyire szeretem: (2/5)
Véleményetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: dark elf lizardmen

ETC Teszt - 2. csata

2009.02.02. 07:31 _bala_

Amikor először megvettem életem első igazi seregét, és eldöntöttem, hogy Warhammerezni fogok, akkor Fattyú volt az, aki rengeteg segített nagyon kezdő koromban nagyon kezdő empire-ös kérdéseimmel az rpg.hu fórumán... Tulajdonképpen ő az, akit a legrégebben "ismerek" a magyar warhammeres közösségből - és most volt az első igazi csatánk. :)

A hosszú évek alatt többször akartunk egymás mellett játszani a páros Liga meccseken, de nem jött össze (majd idén), és egyszer játszottunk egy páros kampány meccsen - akkor egymás ellenében, de én Árpóval voltam elfoglalva, szóval nem igazán láttam Fattyú játékát.

 Nos, Fattyú tapasztalt törpe játékos, kioptimalizált sereggel... Fel kellett kötnöm a gatyót. Készültem ellen gondolatban, remélve, hogy nem áll be az egyik sarokba, mert akkor nem tudtam volna mit kezdeni vele.  

 A terep kicsit nekem kezdvezett, bár simán lehetett volna kedvezőbb. Azt terveztem, hogy a Kroxik a maguk 12 hüvelykes mozgásukkal jobbról kerítve 2-3 körig takarásban mennek, a Terradonok és a Szaurusz hős pedig balról. A Szaurusz kockával nem igazán tudtam mit kezdeni, vagy takargatom a játék végéig, és menti a maga 280 pontját, vagy megyek előre, és remélem, hogy odaér, és addig se a Slannt lövi.

 Sose tudom eldönteni mi a jó taktika a lövős seregek ellen, de azt hiszem az, hogy sok célpontot kell neki adni, és a maradék meg odaér. Igen ám, de ha nekem odaér a maradék, az nem biztos, hogy fel tudja törni a full törpe vonalat, static CR-ből bukó vagyok. Szóval abban bíztam, hogy leszedem a hadigépeket meg a lövő osztagokat, a többit meghagyom neki, és én meg mentem a pontot. 

Bejött. Szerintem ezzel a 2008-as Lizard sereggel nem is lehet mást csinálni törpe ellen. 

 A meccset három részre lehet bontani: Az elsőben Fattyú nagyon beindult: A kőhajító pontosan rátalált a szaurusz blokk kellős közepére, hulltak mint a legyek. A nyílágyúk és az üllő rendesen alkotott.

Az üllőt kicsit erősnek érzem, mert a kis, taktikai osztagokat minden gond nélkül le lehet vele szedni, tulajdonképpen nem kell semmit csinálni, csak nem szabad egyest dobni és kész.

Pontosan ez történt az első két körben: a tökéletes pozícióba rakott kamléon szkinkek összeroppantak majd utána a Terradonok nem bírták - a két osztagom, ami arra lett volna hivatva, hogy a lövős egységeket elkapják az első körökben. Ugyanígy a Szalamandrák a második körre lecsoffadtak, szerencsémre össze tudtam őket szedni.

A csata második részében törtem előre a Kroxikkal, de az ott megjelent Kopter meg az üllő hatására a Kroxik ott tébláboltak a mocsár mellett. Sikeresen létrejött egy 4+ mágikus mentő varázslat a Szauruszokra, amit Fattyú mindig elfelejtett semlegesíteni (vagy nem járt sikerrel), így a fele odaért a játék harmadik fázisában. 

Bal oldalt a Szaurusz hős elfuttatta a számszeríjászokat, majd köv körben rohamozott az Organ Gun-ba, de a hülye üllő hatására (most, hogy így leírom, egyre jobban utálom) hátába rohant egy osztag, ezt a sok CR-t már nem bírta, és mivel direkt úgy helyeztem el, hogy az Organ Gun után a mögötte lévő puskásokba Overrunoljon, ezért menekülesékor szépen beléjük is szaladt. 

A játék utolsó harmadában a Slann előmerészkedett, de ekkor már a Szaurusz osztagom az egyik nyílágyú után a törpe puskásokat aprította, az Organ Gun besült, szóval csak a kőhajító maradt, meg talán az egyik nyílágyú tudott a Slan-ra lőni, de az sértetlen maradt, hiszen ilyen fiatal faj, mint a törpe, meg kell hogy hajoljon az ősi Slann akarata előtt. :)

Utolsó körömben rohampozícióban voltam, és egy Kroxigor és a Szaurus osztagom is tudott volna rohamozni, de hát hülye lettem volna, mert valószínűleg lecsurgok a törpékről...

 Végül Fattyúnak nem sikerült lerobbantania a táblanegyedeket foglaló osztagaimat, így +200 pontot kaptam (az egyik táblanegyed mindenképpen az enyém volt a halom Kroxival). Így győzelmet tudtam aratni.

 

Úgy érzem kiegyenlített csata volt, mindkét oldalon voltak jó és rossz dobások, átlagosan zajlott minden. 

 

Azt gondolom, hogy a törpe faj nem biztos, hogy életképes tud lenni egy kiélezett versenykörnyezetben: Démon, Warriors, Birodalom, High Elf, Wood Elf, Vámpír, Lizardmen fix befutók mellé lehet, hogy lehet erősebb fajt találni. De ez csak az én véleményem.

Mert valahogy mindig az éreztem a törpék elleni játékban, hogy ott az idegesítő random faktor, hogy vagy működik az ágyú/kőhajító, vagy nem. Ha jól dob, nyer, ha átlagosan vagy rosszul, akkor nem. És egy ügyes játékos ki tudja játszani a törpéket, mert minimálisan tud manőverezni.

Bár a múltkori FFZ-n három törpe játékos lett az első, szóval a fene se tudja... :) 

 

  

Ennyire szeretem: (4/5)
Véleményetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: dwarves lizardmen

Mighty Empires - Csata 6

2009.01.28. 08:05 _bala_

 Azt hiszem M. Dávid ifjú titánnal vívott csatám tökéletes bemutató játék lett volna: teljes mértékben magamra ismertem, mert én is így játszottam és gondolkodtam amikor belevágtam a Warhammer csatáiba - ezek szerint ezen sokan átmennek. 

Remélem írásom segít a kevésbé gyakorlott játékosoknak kiküszöbölni a típushibákat. (Hozzá kell tenni, hogy Dávid BRUTÁLISAN rosszul dobott a játék során, de ha átlagos dobásokkal számolunk, akkor másképp alakulhatott volna a csata - bár meggyőződésem, hogy nyerni úgy se nagyon lett volna esélye, és ez annak is köszönhető, hogy 200 pont előnyöm volt és 2 rare-t és 4 special osztagot vittem az Elit Sereg esemény választás miatt, szóval nem volt egyszerű dolga Dávidnak. De tény, hogy jó dobásokkal megfordíthatta volna a csata menetét).
 
Mint látható a képen, 2 Kroxigor osztagom mellé 1 Terradon és 1 Kaméleon szkink osztagot vittem, 2x3 Szalamandrát - az elfek leggyilkosabb ellenfelét , és egy halom szkinket, a gyalogos szaurusz hőst, 1 papot és életemben először egy szkink hőst a repülő köpenyével. 
Dávid a két nyílágyú, 2 szekér, 1 íjász osztag, 1 DP osztag, és 1 Sword Master osztag mellett döntött.
 
Itt egy kép arról, hogyan is álltunk fel...
 
Ami legnagyobb hibát Dávid játékában láttam, hogy a bevett, szokásos taktikáját és elveit próbálta ellenem alkalmazni, szinte meg sem nézte és végig sem gondolta, hogy én mit csinálok az osztagaimmal.
Amikor kezdő voltam, én meg voltam győződve, hogy egy bizonyos ostagom milyen táp, és annak győznie kell, de nem vettem figyelembe a környezet. 
 
Első körében megindult előre a szekereivel, a Dragon Prince-ekkel és Sword Masterekkel. Innen kezdve el is kezdődött a kálváriája, ugyanis a (február 8-ig még) tipikus Szkink-Kroxigor csapdába teljesen bele is ment, mindennel. 
A szkinkek rohamtávban, a Kroxigorok rohamtávon kívül. Ilyenkor sosem szabad megrohamozni a szkinkeket, mert elfutnak, és a Kroxigorok meg rohamoznak az én körömben. Ki kellett volna várnia, előnyt kovácsolni a nagyobb rohamtávból, és húzni az időt az íjászainak.
    
Kihasználtam, amit Esa is kihasznált ellenem, hogy kivártam. Mégpedig a Terradonokkal csak a játék második felében bújtam elő, és rohamoztam meg a Nyílágyókat. A Szalamandrák pedig minden gond nélkül lefújták a Sowrd Mastereket. 
 
 
De hozzá kell tennem, hogy a hihetetlen rossz szerencse ott is megnyilvánult, amikor én az egy darab Szkink hősömmel rárepültem a 10 íjászra, azok nem tudtak nekem sebet bevinni, vagy talán csak egyet. Itt én bénáztam, mert hirtelen elmezavarból kifolyóan elfelejtettem a Stand-and-Shoot -ot.
 
Így a Kroxik rohamból szépen felőröltek mindent, nem maradt már ütőerő, mészárszékkel győztem. Remélem Dávid sokat tanult a játékból... 
 
    
    

Ennyire szeretem: (4/5)
Véleményetek: (0/5)

2 komment

Címkék: high elf lizardmen mighty empires

Téli Hadjárat - Esa High Elfjei ellen...

2009.01.23. 06:05 _bala_

 Esa. A finn rettenet a hülye háj elfjeivel.

 Pedig egyetlen sereg van, amit úgymond oda vissza fújok - mármint ellenfélként - az a High Elf. Amikor elkezdtem játszani a Warhammert, 99%-ban Cs barátom elfjei ellen nyomultam - akkor még birodalommal. És a sorozatos vesztések után szépen lassan átmentünk oda, hogy sorozatosan én nyertem a High Elfek ellen, nem is nagyon kaptam ki ellenük az elmúlt 1-2 évben - nos ez megszakadt.

 Két nagy hibát követtem Esa ellen, és ebből látszik, hogy nem dobtam meg a Leadership tesztemet: mert kapkodtam. Nem tudtam azzal a magabiztossággal játszani, amit pl most Niki vagy múltkori Ligán HatesHiganai ellen hoztam.

Első hiba: harminc íjászom volt az ő 20 íjászával (és sok Seaguardjával) szemben, és nekem nincs mozgás utáni levonás - ennek ellenére hagytam, hogy szétlőjön.

Második (klasszikus) hibám: A Treemennel nem mentem előre, féltem, hogy két kör alatt szétlő a nyílágyúval.

S mikor megkérdeztem Esát, hogy mit kellett volna másképp csinálnom, ezt mondta: ha már megindultam előre, akkor a Treemennel is ki kellett volna törnöm, mert egy kör alatt nem tud annyit belesebezni, hogy utána jó eséllyel szétaprítottam volna. Vagy takarásban kellett volna előremennem a Treeman-nel. 

Remélem, megint sokat tanultam a csatából, azért nézzünk egy áttekintést a csatáról, hogy Esa miért olyan, amilyen.

Ahogy Khebab mondja: tudja, hogy mi mire jó, tudja, hogy mit mikor kell hanszálni, elrugaszkodik a megszokott berögzült játékstílusoktól.

 Lássuk a felállást:

 Esa rengeteget gondolkodott, hogy mit hova rakjon, nem tudom, hogy ezzel csak meg akart téveszteni, vagy tényleg próbálta a legjobbat... Látjátok a térfelemen azt a dombot. Tudta, hogy ha én oda felrakom a 30 íjászomat, akkor nagyon jó pozícióban leszek, ezért MINDENT úgy rakott fel, hogy ne tudjam onnan lőni. 

A nyílágyúját pedig leghátrább rakta az asztal széléhez, hogy ne tudjam könnyen lelőni az íjászaimmal. Erre sokan nem szoktak figyelni.

A másik zseniális taktikája a tőlem jobbra az erdő mögött állomásozó Sea Guard osztag volt, benne egy varázslóval. Tökéletesen kihasználta azt, hogy egy deffenzív osztag halad előre távol a fő szárnytól, és az ember nem tart fenn ellene haderőt, hiszen tud SaS-olni, 3 sorból üt ha rohamozzák, és azért lövöldözik is elég jól. Főleg, ahogy ment előre pár inchet, közben növelte az első sor méretét. Nagyon jó és zavaró taktika volt, a játék utolsó köreiben vagy 100-200 plusz pontot hozott neki az az osztag, akkora ért oda, hogy a maradványaimat szét tudja lőni.

Mint látjátok, 3 szekér és a Dragon Prince osztag egymás mellett, mögöttük(!) az íjászok. Hála a mozgékonyságnak, azonnal tudott úgy helyezkedni, hogy az íjászok tudjanak lőni az ő körében, de én nem tudtam lőni az íjászait az én körömben. 

S én megindultam előre, lőttem a szekereket 2 kör alatt 2-2 woundot beléjük is sebeztem. 

Most így utólag már könnyű okosnak lenni, de tanultam belőle: úgy kellett volna a Dridáokkal előre menni, hogy csak a Dragon Prince osztag érje el rohamból őket, és senki más ne legyen rohamtávban. Akkor rákényszerítettem volna, hogy vagy megrohanjon egyedül egy DP osztaggal, vagy manőverezgessen.

Persze a második-harmadik körében a szekerek már rohamtávban lettek volna - de ki kellett volna használnom az íjászok manőverzehetőségét, és tovább lőni a szekereket. 

Kábé a 3-4. kör környékén kellett volna előjönnöm a Treemennel az erdőből, hogy még legyen időm vele pontot hozni, persze féltettem a tűztől. 

Szóval így utólag egész jól kezd összeállni a csata, hogy mit "kellett volna", persze ezzel még senki nem nyert csatát.

S látom, hogy legalább hetente 1-2 kéne játszanom ahhoz, hogy tudásom biztos legyen, és sajnos ezt most nem tudom kivitelezni... De majd ha Kende nagyobb lesz... :)

 Lényeg, hogy a végére szét lettem lőve, a túlfutó szekerek tökéletesen pozícionálva lettek mindenre, és végére Esa pont átcsúszott a mészárszék kategóriába... 

 Amit tanultam, hogy a jó ellenfél sokkal nagyobb előnyt tud kovácsolni a skirmish egységekből, mint én, hiszen úgy állítja be a rohamjait, ahogy akarja - Esa ezt teljes mértékben kihasználta.

 Legközelebb el fogok gondolkodni a Glade Rider-eken, csak nagyon nagyon drágák...

 

Ennyire szeretem: (1/5)
Véleményetek: (5/5)

3 komment

Címkék: high elf wood elf